Ανακοίνωση για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων

Ανακοίνωση για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων

Ανακοίνωση για την εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων

Από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της Ερμούπολης για την θερινή περίοδο, οι πολίτες και επισκέπτες του νησιού, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανταποκρίθηκαν θετικά σε πνεύμα καλής συνεργασίας.

Η Δημοτική Αρχή είναι βέβαιη ότι, με την πάροδο των ημερών θα υπάρξει καθολική προσαρμογή των πολιτών στα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα, τα οποία έχουν αποκλειστικό γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και την ανάδειξη της Σύρου και της Ερμούπολης, ως ελκυστικού και φιλόξενου τουριστικού προορισμού.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, είναι τόσο η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων όσο και το Λιμεναρχείο Σύρου, στελέχη των οποίων καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των κυκλοφοριακών μέτρων, βρίσκονται στις πύλες εισόδου του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης και στα πεζοδρομημένα τμήματά του, με σχετικές περιπολίες. Ο ρόλος τους, τις πρώτες ημέρες εφαρμογής είναι ενημερωτικός και προληπτικός, χωρίς αυτό να σημαίνει  ότι οι οδηγοί που προκλητικά αγνοούν τα εν λόγω μέτρα δεν θα υφίστανται τις κατά νόμο προβλεπόμενες συνέπειες.

Για την διευκόλυνση των πολιτών και των επισκεπτών, έχει εξασφαλιστεί η σύνδεση της πόλης με περιφερειακά πάρκινγκ χωρητικότητας άνω των οκτακοσίων πενήντα (850) οχημάτων, η δίωρη δωρεάν στάθμευση για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες στο ιδιωτικό στεγασμένο πάρκινγκ πλησίον του ΙΚΑ καθώς και η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι τις πρωινές ώρες.

Σημειώνεται ότι, οι ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων ισχύουν ως εξής: 07:30-10:30 και 14:30-17:30. Η δε υποχρέωση τήρησής τους, εκ μέρους των προμηθευτών, είναι αυστηρή.

Στην προσπάθεια αυτή, συμμετέχει ενεργά δίκτυο εθελοντών, μέλη του οποίου καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του μέτρου κινούνται σε καίρια σημεία, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την αποτροπή εισόδου σε δρόμους που δεν επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων.

Είναι προφανές ότι, η εφαρμογή των μέτρων αυτών έχει ένα βαθμό δυσκολίας και η επιτυχία της βασίζεται στην ενημέρωση και διάθεση συνεργασίας όλων μας.

Σας καλούμε λοιπόν, να αγκαλιάσετε αυτό το νέο εγχείρημα για να κάνουμε επιτέλους το νησί μας που τόσο αγαπάμε έτσι όπως το ονειρευόμαστε και όπως πραγματικά του αξίζει.